Tápegység

Cikkszám: 550-00010

A tápegység, a Smart vezérlővel együtt, 26 V-os extra bemeneti feszültséget biztosít a buszhoz, modulokhoz és vezérlőkhöz. Egy extra áramellátás csak olyan létesítményekben szükséges, amelyeknél a Smart vezérlő beépített tápegységének teljesítménye nem elegendő. A Smart vezérlővel rendelkező berendezésekhez legfeljebb 2 extra tápegység csatlakoztatható. A MASTER gomb nem használható, mivel a Smart vezérlő beépített tápegysége mindig a mester. A szükséges számú tápegységről további információt a telepítési kézikönyvben talál.

Ez a modul a Niko Home Control telepítésének moduljainak és vezérlőinek táplálására szolgál. A LED jelzi az állapotot és a busz tevékenységét.

Aápegység kapacitása 10 W. Határozza meg a telepítési folyamat megkezdése előtt szükséges áramellátás pontos számát.
Minden DIN sín bal elején tápegységet vagy síncsatlakozót kell használni.
A következő hüvelykujjszabály alkalmazható a szükséges tápegységek számának kiszámításához: maximum 24 modul az elektromos szekrényen belül és maximum 70 vezérlőegység (ebből 20 állapotjelző LED) tápegységenként. A telepítés méretétől és elrendezésétől függően egy, két vagy három tápegységet kell telepítenie.

Ha több elektromos tápegységmodult használnak egyetlen elektromos telepítésben, akkor manuálisan kiválaszthatjuk a modulok egyikét, hogy master tápegységként működjön. A fennmaradó tápegység-modulok ezután szolgaként fognak működni. Ha a manuális kiválasztás nem történik meg, az egyik tápegységmodul automatikusan kiválasztásra kerül a mesterként. A tápegység feszültséget biztosít a buszhoz, a modulokhoz és a vezérlőkhöz. A szolgák táplálják a modulokat, de nem a buszra. A fő tápegység és a vezérlőpontok közötti maximális megengedett kábelhosszat be kell tartani. Ha a fő tápegység modul meghibásodik, akkor az egyik rabszolga automatikusan kiválasztódik az új mesterként. Így bizonyos funkciók működésképtelenné válhatnak.

Amikor a modul megfelelően működik, a STATUS LED csak a TEST üzemmódban világít. Ha egy vagy több hiba lép fel, a LED villog, hogy a hiba legmagasabb prioritású hibakódját jelezze. Ezek a villogások a modul rövidzárlatot, túlfeszültséget, hibás csatlakozást és túlmelegedést jelezhetnek.

Műszaki jellemzők:

  • Csúsztatható érintkező, hogy a modult a DIN sínen lévő következő modulhoz csatlakoztassa
  • Bemeneti feszültség: 230 Vac ± 10%, 50 Hz
  • Kimeneti feszültség: 26 Vdc, 400 mA (SELV, biztonsági kisfeszültség)
  • Maximális kapacitás: 10 W
  • Csatlakozó kapcsok: 2 x 4 csavaros kapocs
  • Huzalkapacitás: 3 x 1,5 mm² vagy 2 x 2,5 mm² vagy 1 x 4 mm² csatlakozási terminálonként
  • Minimális környezeti hőmérséklet: 0 ° C
  • Maximális környezeti hőmérséklet: +45 ° C
  • DIN méretek: DIN 4TE
  • Jelölés: CE