Ventilátor Modul

Cikkszám: 550-00140

Ez a modul szellőztető rendszer vezérlésére szolgál. Ennek a modulnak köszönhetően a szellőztető vezérlés az "" all off "" funkciót és a Niko Home Control telepítési naptárfunkcióit is felhasználhatja. A modul gombjainak megnyomásával manuálisan is működtetheti a szellőzést. A szellőztető modul a központi szellőztető rendszert a Niko Home Control rendszeren keresztül vezérli. A modul C típusú rendszerekhez (mechanikus extrakciós szellőztetés) vagy D típusú rendszerekhez használható (mechanikus tápellátás és kivonás szellőzés hővisszanyeréssel). Csatlakoztassa a szellőztető rendszert a szellőztető modulhoz, ahelyett, hogy a szellőztető rendszerhez mellékelt három- vagy négyirányú kapcsolóval használná. A programozó szoftver lehetővé teszi, hogy kiválassza, mikor és mennyi ideig kell a szellőzésnek aktiválódnia minden egyes beállításnál, azaz alacsony (öko), normál vagy magas értéknél. A felhasználó jelentős energiát takaríthat meg, miközben az optimális levegőminőséget megtartja, például az öko-funkciós (összes kikapcsolt) vagy a naptár alapú funkciók szellőztetésének beillesztésével. A modul három LED-et és egy állapotjelző LED-et tartalmaz. A kétállapotú relék alacsony energiafogyasztást biztosítanak.

A vezérlő busz jelzése aktiválja a szellőztető modul egyik kimenetét. Minden kimenet megfelel a szellőztető egység egyik beállításának: alacsony (öko), közepes vagy magas. A kimenetek manuálisan is aktiválhatók a szellőztető modul gombjain. Ne feledje, hogy az aktiválás csak átmeneti, mivel a következő busz kommunikáció felülbírálja. A kimenetek aktiválása vagy deaktiválása a modulban található alacsony energiájú bisztrálható relék segítségével. A szellőztetéshez az otthoni szellőztető rendszer működtetéséhez használja a speciális nyomógombokat. A szellőztető funkció beépíthető a hangulatbeállításokba is.

A szellőztető egységet általában kétféle módon lehet csatlakoztatni:

 • Kétvezetékes vezérlés esetén a közös csatlakozót a szellőztetőegységről két vezérlő vezeték között csatlakoztatja. Ha nincs kiválasztva vezérlő vezeték, a szellőztető rendszer a legalacsonyabb értéken fog működni.
 • Háromvezetékes vezérlés esetén a közös csatlakozót a szellőztető egységből három vezérlővezeték közé csatlakoztatja. Minden vezérlőhuzal egy adott szellőzési beállítást jelent.

A programozó szoftver segítségével válassza ki, hogy mikor és mennyi ideig kell a szellőztető rendszernek aktiválódnia minden egyes beállításnál, azaz „alacsony” (öko), „közepes” és „magas” értéknél. Azt is kiválaszthatja, hogy mennyi ideig maradjon a legmagasabb beállítás aktiválva a gyorsító üzemmódban. Továbbá, a szellőzés vezérlése beépíthető más Niko Home Control funkciókba, mint például az öko-funkció vagy a naptár alapú funkciók.

Amikor a modul megfelelően működik, a STATUS LED csak a TEST üzemmódban világít. Ha egy vagy több hiba lép fel, a LED villog, hogy a hiba legmagasabb prioritású hibakódját jelezze.

Műszaki jelemzők:

 • maximális terhelés: 230 V AC - 16 A csatornánként, egyfázisú ellátás
 • csatlakozási terminálok 3 beállítás vezérléséhez: alacsony (öko), közepes vagy magas
 • Csúsztatható érintkező, hogy a modult a DIN sínen lévő következő modulhoz csatlakoztassa
 • Csatlakozó kapcsok: 2 x 4 csavaros kapocs
 • Huzalkapacitás: 3 x 1,5 mm² vagy 2 x 2,5 mm² vagy 1 x 4 mm² csatlakozási terminálonként
 • Minimális környezeti hőmérséklet: 0 ° C
 • Maximális környezeti hőmérséklet: +45 ° C
 • DIN méretek: DIN 2TE
 • Jelölés: CE